Опити, Опити в медицината

Плазмена терапия на кучето Шави диагностицирано с кучешка Гана и Ерлихиоза

Една история с щастлив край, в която човешката доброта спасява живот. Доброто не се измерва с образование, умение или положение в обществото. Доброто е съизмеримо единствено с благородството, вярата и любовта. Доброто е …състояние на ума и Дългът на сърцето.

По молба на човека спасил кучето неговото име остава в тайна.


Цитат:

За лечението на Шави изказвам благодарност на Иван Мазев, Деница Костова, Христофор Хитов, Пламенка Калинкина. В цялата случка много важна е и жена, която изпрати пакет храна с бележка „ОТ САРА ЗА ШАВИ„.
Шави го мернах с периферно зрение докато пътувах. Беше оставен на отклонение, на прашен път водещ в полето. Явно е оставен там и е бил верен… Не е мърдал и е чакал онзи, който го е зарязал. Бил е оставен за да умре сам-далеч от населеното място, тъй като е бил болен от гана. Целия беше в кели и кърлежи. Видимо напрегна последните си сили, за да стане и да ми покаже, че ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ МУ ЧАСОВЕ. Сякаш искаше да ми се представи добре и да ми се хареса… Зениците му бяха огромни, а погледа му изтощен и без надежда… Държеше се така сякъш съм поредния спрял за малко , за да поцъка с език през зъби. И въпреки това, той се изправи за да уважи присъствието ми… А той е чакал и не е мърдал. Около него имаше скъсан дюшек, отрязана туба от минерална вода и чиния с боб. Няма сянка, няма навес – НИЩО! Дни наред е бил под слънцето и не е мърдал, за да не изпусне случайно онази дребна душа, която го е изоставила. Явно някой го е съжалил. Имаше чиния с боб. А той е чакал бая време, за да достигне в състоянието, в което го намерих… Чакал е горкия… Чакал е онзи нещастник, който го е оставил… Чакал го е защото Те така са устроени. Да обичат безрезервно… И да вярват...   


В началото на месец Октомври 2021 г. с екипа на „Плазма Технолъджис“ се свърза мъж и поиска помощ за куче, което намерил изоставено в много тежко здравословно състояние. След преглед от ветеринар са установява последен стадий на заболяването кучешка Гана, което е на 95% с фатален край. В последствие се оказва, че успоредно с кучешка Гана има и Ерлихиоза, която е изключително тежка кръвна инфекция, и в повечето случаи завършва също фатално. След кратък разговор ветеринара е предложил кучето да бъде приспано (евтаназия), за да му спестят мъките.

Кучешката гана е сериозно вирусно заболяване. В някои случаи кучетата могат да развият фатална пневмония или дори парализа. Симптомите на заболяването са висока температура, диария, проблеми с храносмилателната система, летаргия, депресия, внезапно повръщане, загуба на апетит, дихателни проблеми и проблеми с централната нервна система.

Ерлихиоза при кучетата е болест пренасяна от кърлежи, която може да доведе до сериозни проблеми като анемия, очни проблеми, неврологични проблеми и кръвоизливи. Симптомите включват треска, подути лимфни възли, спонтанни кръвоизливи, неврологични проблеми, като загуба на равновесие или привидно изключване.


Цитат:

Получих храната в момент, в който Шави се парализира цялостно за втори път (беше когато получих ганса и започнах прилагането му) и си бях сецнал кръста за трети път от носенето на кучето. Беше ми много трудно и болезено. Все пак той беше вече над 20 кг и изкарването му на ръце по 6-7 пъти на ден (тъй като и не можеше да стиска горкия), а и разхождането му с моя помощ на буква „Г“ направо ме убиваше. Поръчах му и „гащи“ за носене и извлек от канабис и инвалидна количка, но както се вижда на кадрите – те не вършеха работа. Това беше момента, когато почти се бях предал и приел факта, че трябва да послушам съветите на всички около мен, че не трябва да го подлагам на тези мъки, себе си – също и трябва да го приспя, за да не се мъчи… Казах си, че ще му дам храната да я изяде, тъй като е дадена за него и след това ще го оставя да поеме към царството небесно… Междувременно започнах терапията с ГАНС (пиене, пръскане, компреси) и съвети от Иван Мазев и Деница… Въпреки, че не съм го отгледал от малък – не исках да се предам, защото си имам максима:
ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ!


След отказа на стопанина кучето да бъде приспано започва съобразно лечение с лекарства, витамини, милгама, противовъзпалителни и 20% извлек от канабис. За съжаление назначеното лечение не оказва положителен ефект, дори Шави започва да се влошава значително. Кучето получава втора частична парализа. Губи всякакъв контрол на задните крайници (от кръста надолу) и започва да лежи постоянно, което довежда до атрофиране на мускулите. Предните му крака и шия също отслабват. Козината му започва да пада. На контролния преглед ветеринаря отново предлага евтаназия. След повторния преглед и отказ на стопанина за евтаназия, той решава да се свърже с нас – Плазма Технолъджис.

След като обсъдихме здравословното състояние на Шави, назначихме плазмена терапия с няколко вида ГАНС. Терапията включва:

  • ГАНС „Генезис“;
  • ГАНС „Актив Енерджи“;
  • талисман „Живот“.

Първа плазмена терапия – 4 седмици:

  • Прием на структурирана с ГАНС „Генезис“ питейна вода.
  • Пръскане с пулверизатор по цялото тяло със структурирана с ГАНС „Генезис“ вода по 3 – 4 пъти на ден.
  • Ежедневно носене на талисман „Живот“.

През този период Шави започва леко да се подобрява – заглажда косъма, възстановява своя тонус и апетит, и започва да се храни добре. От време на време се опитва да играе. Въпреки слабото подобрение проблема с централната нервна система остава. Задните крака остават почти неподвижни, а при предните се наблюдава леко подобрение, но са все още слаби.

Втора плазмена терапия – 4 седмици:

  • Прием на структурирана с ГАНС „Генезис“ и ГАНС „Актив Енерджи“ питейна вода.
  • Пръскане с пулверизатор по цялото тяло със структурирана с ГАНС „Генезис“ и ГАНС „Актив Енерджи“ вода по 3 – 4 пъти на ден.
  • Огромен пластир напоен със структурирана с ГАНС „Генезис“ и ГАНС „Актив Енерджи“ вода, върху който кучето да лежи и спи.
  • Ежедневно носене на талисман „Живот“.

Към средата на втората плазмена терапия при кучето се наблюдава значително подобрение на централната нервна система и общото здравословно състояние. Предните и задните лапи на кучето са по-силни и устойчиви. Шави вече може да стои изправен, но все още не може да върви самостоятелно.


Цитат:

Забравих да кажа, че при втората цялостна парализа, козината му започна да пада. Доктора каза, че това било от прекъснатите функции на периферната нервна система и до там, където падала козината не достигали нервни импулси и било като мъртви петна, които няма как да се възстановят. И че ще стават повече. Петната третирах само и единствено със структурирана с ганса вода. Виждаш, че вече няма и помен от тях. 


Към края на втората плазмена терапия (близо 2 месеца от началото на терапията) Шави е с почти 80% възстановена централна и периферна нервна система. Предните и задните лапи са много по-силни и стабилни. Кучето вече може да стои изправено и да се движи, но с леки затруднения. Петната с липсваща козина по тялото на Шави са третирани само с плазмена вода активирана с ГАНС „Генезис“. До този момент окосмяването е възстановено почти напълно.

С плазмената терапия успяхме да преборим две от най-тежките заболявания при кучетата – кучешка Гана и Ерлихиоза.

Днес здравето на Шави е възстановено почти на 100%, той вече може да се движи самостоятелно, да тича и играе с другите домашни любимци в двора. Сега Шави има любящ и грижовен стопанин, нов дом и приятели, с които да играе и живее пълноценно.   

Екипа на „Плазма Технолъджис“ е изключително щастлив, че съвместно с Деница Костова, Христофор Хитов, Пламенка Калинкина и жената изпратила храна с бележка „ОТ САРА ЗА ШАВИ“, успяхме да спасим един живот – този на кучето Шави. За нас постъпката на човека (новият стопанин), който ни потърси за помощ е изключително благородна и достойна за уважение, която му прави чест. Тук е момента, в който ние от „Плазма Технолъджис“ искаме да благодарим за обратната връзка и подробната информация, която ни давате, тъй като тя е изключително важна, както за Нас, така и за онези от вас, които имат подобни проблеми.

Благодарим ви за доверието!

Бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *