Опити, Опити в медицината

Успешна плазмена терапия с ГАНС и Трискелиони при тежка фрактура в областта на китката

Плазмена терапия с ГАНС и Трискелиони при множество тежки травми в областта на китката и пръстите на ръката

На 08.04.2018 в гр. Враца стана инцидент с гражданина Димитър Т. Той претърпя много тежка катастрофа с мотор в резултат на което получи множество травми: черепно – мозъчна травма, скъсани сухожилия на лявата ръка, откъснат безименнен пръст на същата ръка, засегнат бял дроб.  

Димитър е транспортиран в гр. София „ София Мед “. Вкаран в медикаментозна кома за 3 дни, пришиват му откъснатият пръст и се борят за живота му. След излизането от кома, синът му е направил снимки, които ще прикачим, за да се види общото му физическо състояние. До 22.05 състоянието му се стабилизира. Става контактен, започва да ходи, но има усложнения в ръката, която е със скъсани сухожилия и няколко фрактури. 

Снимката на фрактурата на ръката е направена на 15-я ден от инцидента. Пришитият пръст не е третиран с нищо поради наличието на метални импланти в него. Ясно се виждат белезите от 1-та операция. Вижда се и голяма подутината в ръката, която от инцидента на 08.04 до 23.05 не беше спадала. Ръката е с постоянна болка, изтръпва и пръстите са безчувствени и неподвижни. Съществува огромен риск за ръката на Димитър и още по голям за пръста, който лекарите настояват да ампутират, тъй като не дават големи надежди за възстановяване му. Лекарите твърдят, че ръката ще остане силно ограничена от към движение и няма да може да изпълнява обикновени движения и функции. Щяха да ампутират пръста на Димитър, ако той не бе настоявал да бъде запазен. Сина на Димитър, Олевер Т. вижда, че ръката няма подобрение решава да се свърже с „Асоциация Плазма България“ за помощ. След дълъг разговор от асоциацията назначават плазмена терапия за ръката на баща му. 

Плазмена терапия:
  •  
Компреси с плазмена вода активирана с ГАНС Генезис (CO2 / ZnO) и ГАНС Калций (Ca / CO2) под и над мястото на фрактурата за 20 мин. на сеанс. Единият компрес се поставя от горната страна на фрактурата, а другият от долната.
  •  Тройна нанопокрита спирала (Трискелион) и двойна нано покрита спирала. Едната спирала се поставя към компреса с плазмена вода от долната страна на фрактурата, а другата от горната страна за същият период от време като при компресите.  
  •  Сеансите се праввят всеки ден по 4 – 5 пъти.

На 23.05.2018г след изписването на Димитър от „София Мед“ започна плазмена терапия върху фрактурата на ръката според инструкциите – компреси с плазмено заредена вода от ГАНС Генезис (СО2/ZnO) и ГАНС Калций (Ca / CO2) и нанопокритите спирали. Още при първия комбиниран компрес, Димитър започва да усеща леко затопляне в областта на фрактурата, което постепенно преминава в слабо парене, скованост и схващане на всички пръсти. В края на първия ден от плазмената терапия, след свалянето на последния компрес за първи път от началото на инцидента, Димитър усеща и приток на кръв към всички пръсти, включително и към безименният, който му беше пришит.

След 2-ят ден от плазмената терапия Димитър започва постепенно да движи всички пръсти и да ги докосва с палеца си, като изключение прави само пришитият безименен пръст, който е обездвижен с 2 ортопедични импланта. Той все още остава неподвижен.

Близо една седмица след началото на плазмената терапия отока в ръката е намалял значително и може ясно да се видят вените и сухожилията. В ръката вече няма болка и схващане в ръката. Успоредно с плазмената терапия се започна и рехабилитация (раздвижване и масажи).

На 08.06.2018 ръката е възстановена почти напълно. Изключение прави само пришития безименен пръст, тъй като той беше все още обездвижен с импланти. Въпреки това няколко дни по-късно докторите извадиха двата импланта и започна допълнителна рехабилитация на пръста. След 2 – 3 дни, Димитър вече можеше да движи ръката и да хваща с пръстите си малки леки предмети.

Няколко седмици по-късно Димитър Т. вече движи почти свободно своята ръката (много леки ограничения). Може да я натоварва, ходи на работа и дори шовира безпроблемно своя автомобил. Ръката, за която лекарите не даваха никаква надежда за пълно възстановяване и още по-малко за безименият пръст, който искаха да ампутират, днес вече е напълно възстановена благодарение на плазмените технологии на ядреният физик Мехран Кеше.

Сърдечни благодарности от Димитър Т. на екипа на Асоциация Плазма България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *